KAARINA KUUSISTO-LUKKARIN KERAMIIKKA

 

KUUSISTON KORPIKALLERIA AVATTU

KUUSISTO`S KOPRIGALLERY HAS BEEN OPENED

 

 

Nyt on mahdollista vierailla Kuusiston KorpiKalleriassa Sotkamon Paakissa, keskellä Kainuuta.

20 km Vuokatista
27 km Sotkamosta
30 km Kajaanista
7 km Kontiomäeltä

ATELJEEVIERAILU sisältää
- taiteilijatapaamisen
- ateljee esittelyn
- kahvit
- mahdollisuus työnäytökseen

hinta 14 €/hlö (vähintään 4 hlöä)

- mahdollisuus työnäytökseen

 

SOITA JA SOVI VIERAILUSTA
puh. 044 0241992
kuusisto-lukkari(at)sotkamo.net

 

CALL +358 44 0241992
AND MAKE ARRAGEMENT OF A VISIT

14 € / person (minimum 4 persons)

PRICE INCLUDES
artist meeting
presentation of the gallery
coffee or tee


 

HÄKKYRÄT JA HÄRVELIT
Työni ovat keramiikka, kuparilanka ja betoniverkko installaatioita. Vanha patjan jousisto ja paperimassa ovat oiva yhtälö. Osaan töistäni olen hakenut "ilmaan piirrettyjä" muotoja. Ohuet kuparilangat ja ruostuneet betoniverkot luovat tilaa keraamisten elementtien ympärille. Työt kuvaavat aiheiltaan ihmisen iloja ja suruja, ajatuksia ja elämyksiä.

 Lehvä, 2010

 

Väinämöinen, 2010

KALEVALA-AIHE
"KAIKUJA KALEVALASTA" Tekemäni keramiikka muodostuu osaltaan Kalevala-aiheisista töistä, joita olen tehnyt vuodesta 1997 alkaen. Kalevala tuli keramiikka töihini - vähän sattumalta - erään yhteisnäyttelyn tiimoilta. Siitä johtuu nimen etuliite "Kaikuja" Kalevalasta.

Uusimmat Kalevala-aiheiset työni ovat vuoden 2005-2006 satoa. Työt ovat muuttuneet abstrakteimmiksi ja materiaali on vaihtunut täysin. Kierrätys materiaalit, teräslanka ja lasinpalat muodostavat töiden rungon.


Lemminkäisen selkäluut, 2005 ja -09

 

”ECHOS FROM KALEVALA”
From the year 1997 I have been Working With subjects deriving from Kalevala, the Finnish nationat epos. This subject continues to inspire me year after year.


 

 

En ole Kalevalan asiantuntija, vaan niin kuin hyvä tarina, mielenkiintoinen kirja tai fantasiaelokuva, samalla lailla Kalevala tempaisi minut mukaansa ja pitelee "kynsissään" vieläkin.

Kaikki on elävää Kalevalan maailmassa, kun Lemminkäisen äiti etsii kadonnut poikaansa jopa puut ja tiet puhuvat hänelle, kuu vastaa ja päivyt neuvoo missä on poloinen poika.
Sen uskomattomat ukot ja ihanat naiset valloittavat mielikuvitukseni ja muuttuvat keraamisiksi hahmoiksi aivan itsestään.


RAKUTYÖT
"SARVIA JA HAMPAITA"
Rakupoltetut työt ovat oma kokonaisuutensa ja niissä on luonnon erilaiset "kovat" muodot olleet lähtökohtana. Töissä esiintyvät sarvet, hampaat, kitiinikuoret ja kotilot ja viime aikoina myös luut ja erilaiset rangat.


Raku ceramics.
The subjects of these works are horns, teeth, sceletons and beetles.Urpu, 2007